Viewegh, Michal: Biosupruga

Autor: Viewegh, Michal
Šifra: 69-22-136
Izdavač: Profil International, Zagreb
Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 14,50 x 19,50 cm.
Opseg: 188 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

Biblioteka Profil proza.

S češkoga prevela: Branka Čačković.

Ilustracija na naslovnici: Štef Bartolić.

Nedugo nakon svadbe uspješni pisac Mojmír, veteran iz mnogih sentimentalnih bitaka, shvaća da živimo u vremenu u kojem dobre stare bajke (npr. ona o Modrobradom) dobivaju novi kraj, a muško-ženska situacija pod drvetom spoznaje višestruko se zakomplicirala.

Za početak: vrt više nije rajski, nego je bio.
Za kraj: ako u biovrtu plahe knjižničarke, svoje donedavno naivne supruge Hedvike još i može prepoznati jabuku (i zmiju!), pravila su potpuno nova: tko ne želi biti protjeran, morat će početi učiti.
Sve između poznajemo itekako dobro.

Mars i Venera, materijalno i duhovno, razum i osjećaji – kroz stvarne i izmišljene opreke najčitaniji češki pisac MichalViewegh otkriva nam smiješno-gorku stranu ispremiješane abecede suvremenog bračnog života (seks, roditeljstvo, preljub…), razumijevajući sve, ali ne štedeći ništa i nikoga.
VieweghovaBiosupruga knjiga je smijeha i prepoznavanja, savršeno štivo za sve u braku (ili one koji iz bilo kojeg razloga razmišljaju o njemu).

Michal Viewegh (1962.) pripovjedač, esejist i dramatičar, već je godinama najčitaniji češki autor. Karakterističan spoj humornog i sentimentalnog, ironičnog i misaonog u njegovim djelima pretvorio ga je u miljenika europske književne publike. Vieweghove knjige prevedene su na dvadesetak jezika, po njima je snimljeno više filmova, a postavljane su i kao kazališne predstave. MichalViewegh živi i piše u Pragu.


Pogledajte sve od autora: Viewegh, Michal
Pogledajte sve od nakladnika: Profil International, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.