Zagorac, Ivana: Bioetički senzibilitet

Puna knjižarska cijena: € 150,00

Naša cijena

€ 6,63
€ 13,27

Vaša ušteda: € 143,37

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 21,00 cm.
Opseg: 281 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: kao nova.

Biblioteka Bioetika.

Riječi autorice:

"Ova knjiga je znatno skraćeno i izmijenjeno izdanje doktorskoga rada naslovljenog »Razvoj bioetičkog senzibiliteta u hrvatskom društvu« kojeg sam izradila pod mentorstvom prof. dr. sc. Ante Čovića te obranila 7. veljače 2012. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pred povjerenstvom u sastavu prof. dr. sc. Ante Čović, doc. Hrvoje Jurić i prof. dr. sc. Nada Gosić.

U godinama koje su uslijedile, moje uvjerenje u snagu i moć senzibilne dimenzije ljudske prirode dodatno je jačalo. Mnogi argumenti upućuju da su suosjećanje, simpatija i senzibilitet, pojmovi koji se često spominju na stranicama ove knjige, vezivno tkivo društvenosti i važne sastavnice formiranja moralne svijesti. Ova knjiga osvrće se samo na neke od njih, ponajviše one koji govore o odnosu čovjeka i prirode ili čovjeka spram prirode. Danas mnogo bolje razumijem u povijesti filozofije često iskazivani zazor prema ljudskoj osjećajnosti; jednako tako jasnije uočavam i njegovu neosnovanost. Cilj ove knjige je ukazati na postojanje zaokruženih misaonih sustava koji senzibilnu sferu ljudske prirode vide kao jednako vrijednu onoj racionalnoj. Nakana nije reći zadnju riječ o odnosu ljudske osjećajnosti i racionalnosti, nego dati podlogu i poticaj za daljnja istraživanja. Vjerujem da se filozofija može i treba baviti sagledavanjem senzibiliteta u svim njegovim aspektima i manifestacijama."


Pogledajte sve od autora: Zagorac, Ivana
Pogledajte sve od nakladnika: Pergamena, Zagreb; Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / filozofija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.