Početna Knjige Religija i mitologija religija Biblijski atlas - The Times

Pritchard, B. J. (uredio): Biblijski atlas - The Times

Autor: Pritchard, B. J. (uredio)
Šifra: 814-21-1
Izdavač: Cankarjeva založba, Ljubljana-Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 37,00 x 27,00 cm.
Opseg: 236 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski sa zlatotiskom na koricama i hrptu i s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Brojne fotografije, crteži i dokumenti u boji.

S ovitka:

Povijest Biblije ujedno je i priča o drevnom Bliskom istoku, kolijevci prvih civilizacija i poprištu sukoba velikih kraljevstava: egipatskog, hetitskog, asirskog i babilonskog. Palestina, država na strateški važnom raskrižju tih kraljevstava, bila je u središtu njihovih žestokih sukoba; usprkos tome iznjedrila je judaizam, kršćanstvo i cjelokupnu judeo-kršćansku civilizaciju. Timesov BIBLIJSKI ATLAS obuhvaća veliko povijesno razdoblje od praotaca Abrahama, Izaka i Jakova preko kraljeva Davida i Salomona do pojave Isusa, Petra i Pavla i nastanka kršćanske vjere.
Atlas je uredio profesor James B. Pritchard, jedan od najistaknutijih svjetskih arheologa i povjesničara, uspješno objedinivši radove međunarodnih znanstvenika - pedesetak arheologa, povjesničara, teologa i lingvista. Atlas, među ostalim, donosi živopisnu kartu mogućih putova kojima je Mojsije vodio Izraelce iz Egipta, karte odlučnih bitaka za osvajanje Palestine, te odličnu rekonstrukciju Jeruzalema iz Isusova vremena. U iscrpnom kazalu zemljopisnih naziva pored biblijskih i nebiblijskih imena te njihovih ekvivalenata u drugim jezicima navedene su i brojčane uputnice za određivanje točnih lokacija mjesta u mrežnom sustavu dviju karata Palestine (na predlistu i zalistu).
Timesov BIBLIJSKI ATLAS, uz pomoć više od 600 karata i ilustracija u boji te opsežnog stručnog komentara dočarava gotovo opipljiv duh države, događaja i ljudi koji su opisani u Bibliji, najpoznatijoj i najčitanijoj knjizi svih vremena. U dodatku »Biblija na tlu Jugoslavije« po prvi put u nas stručno i pregledno prikazano je širenje Biblije kao vjerskog i kulturnog dobra u naroda Jugoslavije.

Iz sadržaja:

Uvod
Kronološke tablice
BIBLIJSKI ATLAS
Stari zavjet
Međuzavjetno razdoblje
Novi zavjet
Biblija na tlu Jugoslavije
Osobe iz Biblije.


Pogledajte sve od autora: Pritchard, B. J. (uredio)
Pogledajte sve od nakladnika: Cankarjeva založba, Ljubljana-Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Religija i mitologija / religija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.