Hess, O.; Hess, A. Fr.: Bečka kuhinja
Autor:
Hess, O.; Hess, A. Fr.
Šifra: 74-22-12
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1953
Opseg: 771 stranica.
Uvez: tvrdi polu-uvez (platno/karton).
Stanje knjige. vrlo dobro, s patinom vremena.
Ovaj priručnik, bez kojega ne može biti ni domaćica ni uprava i osoblje hotelskih i sličnih poduzeća.
S dvadeset i devetog njemačkog izdanja preveo: Ante Frlić.
Autori: Olga Hess i A. Fr. Hess.
Iz sadržaja:
- Juhe
- Predjela i mala mesna jela
- Kobasice i jela s kobasicama
- Ribe i ljuskari
- Mesna jela
- Povrće, mahunarke i gljive
- Prilozi
- Umaci
- Salate
- Tijesta, kolači i kolačići
- Kreme i sladoledi
- Razni prilozi uz kolače, drhtalice, ocakline i slatkiši
- Topla i hladna pića
- Američka ledena pića
- Punčevi i bole za restauracijske i kućne potrebe
- Pripremanje likera i ostalih pića
- Kuhano voće i konzervirano voće i povrće
- Jela od voća
- Namazi za kruh
- Jela i pića za bolesnike
- Složenci
Pogledajte sve od autora:
Hess, O.; Hess, A. Fr.
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja:
Domaćinstvo / kuharice / prehrana