Drakulić, Slavenka: Basne o komunizmu

Autor: Drakulić, Slavenka
Šifra: 392-19-1
Izdavač: Profil, Zagreb
Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 14,50 x 20,00 cm.
Opseg: 152 stranice.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stane knjige: odlično.

Iz pera domaćih, divljih i egzotičnih životinja.

O knjizi:

Nakon velikog uspjeha romana "Frida ili o boli" i više od 20.000 prodanih primjeraka samo u Hrvatskoj, Slavenka Drakulić u novoj knjizi vraća se jednoj od svojih opsesivnih tema - propasti komunizma - koja ju je učinila svjetski poznatom spisateljicom.

Knjiga "Basne o komunizmu" sastoji se od šest priča, koje priča šest različitih životinja, i svaka se iz tog neobičnog 'životinjskog' kuta bavi jednom od bivših komunističkih zemalja Istočne Europe.

O Istočnoj Njemačkoj priča nam tako krtica koja je promatrala prebjege kako bježe na Zapad kroz podzemne tunele ispod Berlina, dašak poljske drame donosi mačak generala Jaruzelskog koji je bio svjedok njegovih dvojbi prilikom gušenja prvih pobuna, o situaciji u Albaniji izvještava nas gavran koji je prisustvovao samoubojstvu premijera M. Šehua, a u priči o Jugoslaviji glavni je junak, naravno, Titov papagaj Koki.

Slavenka Drakulić napisala je duhovitu i britku, lepršavu i tužnu, informativnu i poučnu knjigu koja će mladima otkriti, a starije podsjetiti na to kako je izgledao život u komunizmu.


Pogledajte sve od autora: Drakulić, Slavenka
Pogledajte sve od nakladnika: Profil, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Hrvatska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno