Došen, Vid: Axdaja sedmoglava

Autor: Došen, Vid
Šifra: 65-23-244K
Izdavač: U Zagrebu : pritiskana kod Antona Jandera, u Novoj Vesi
Godina izdanja: 1768

Dimenzije: 16,00 x 19,50 cm.
Opseg: 270 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (karton/koža) s ojačanjem rubova korica.
Stanje knjige: vrlo dobro; rukopis na nekoliko praznih stranica; nedostaju 4 nenumerirana lista koje možete pogledati ovdje (stranice od 2 do 6).

Puni naslov:
Axdaja sedmoglava bojnim kopjem udarena, i nagargyena; iliti Sablast griha na sedam glavni griha razdilyenoga oshtrom istinom pokarana, i prikorena. A drugacsie: Ukor malovridnosti csovicsanski postavlyen u jednu knyixicu / koju sabra, slicsnoricsno izpisa, i na svitlo dade Vid Dossen Dalmatin od mora Velebitskoga, slavnoga biskupata zagrebskoga misnik, xupe dubovicske u viteshkoj slavonskoj brodskoj dushevni upravitely, i pastir.

Kratki sadržaj:
U svome pučko-prosvjetiteljskom spjevu, koji se sastoji od 18 216 parno organiziranih osmeraca, i podijeljenom u sedam "ukora" (smrtnih grijeha), Došen se obara na mane slavonskog života ne štedeći ni jedan društveni razred. Pišući osmercima Došen se vratio osmeračkom dvostihu hrvatske srednjovjekovne poezije, stihu pučke tradicije, za razliku od Relkovića i Andrije Kačića Miošića, koji su pisali desetercima.



Pogledajte sve od autora: Došen, Vid
Pogledajte sve od nakladnika: U Zagrebu : pritiskana kod Antona Jandera, u Novoj Vesi
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / stare i rijetke knjige - izbor / hrvatske knjige / vezane uz hrvatsku


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.