Atom vodi igru

Šifra: 298-21-18
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1973

Dimenzije: 12,00 x 20,00 cm.
Opseg: 233 stranice.
Uvez: meki, kartonski, s preklopom.
Stanje knjige: vrlo dobro; s patinom vremena.


Biblioteka Moderna fizika.

Naslovna strana: Vladimir Kučina.


Ova knjiga sadrži zbirku članaka iz fizike što su ih napisali suradnici visokih škola i znanstvenih ustanova. Svaki od njih prikazao je neki posebni problem iz po­dručja fizike u čijem istra­živanju i sam djeluje. Fizika je živ organizam koji se mijenja i razvija. Ono što je istina danas, ne mora biti sutra, ili barem ne u istoj mjeri. Sve još nije otkriveno. Nove činjenice koje svakodnevno naviru uklapaju se u sustav zna­nosti, a pridonose i mije­njanju tog sustava. »Stalna samo mijena jest« - vrijedi i za fiziku, ali ne u tom smislu da se prirodni zakoni moraju neprestano rušiti i uspostavljati novi, već da ih shvaćamo s novog, drugačijeg stajališta, na os­novi novih činjenica. Ova bi knjižica trebala kao prva iz serije »Moderna fi­zika« pomoći da se uoči kako fizika nije samo nu­klearna fizika - tako se često pogrešno misli - ili da fizika nije samo teorija i mudrovanje, već da fizi­čar uči od prirode, od real­nosti, a u takvoj fizici na­laze svoje mjesto i naši laboratoriji.Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / fizika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.