Početna Knjige Ljekovito bilje Atlas lekovitog bilja

Milovanović, D.: Atlas lekovitog bilja

Autor: Milovanović, D.
Šifra: 98-21-2
Izdavač: Vlastita naklada, Beograd
Godina izdanja: 1977

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 186 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Priroda i zdravlje.

Brojni prikazi ljekovitog bilja u boji.

Iz uvoda:

Od davnina je čovek koristio biljke za ishranu saznajući o njima istovremeno kakvo dejstvo imaju na organizam.
Uočavao je da li su dobre za ishranu, nekada možda i kao lek. Najzad mnoge od njih pokazale su svoje negativno dejstvo, pa su tako bile svrstane u štetne, odnosno otrovne biljke. Međutim, njihova upotreba time nije bila isključena. Naprotiv. Većina tih otrovnjača dragocena su sirovina za spravljanje važnih lekova.
Dakle, bilje koje nas na svakom koraku okružuje uslovljava u velikoj meri naš život i zdravlje svojim mnogostrukim dejstvom. Naravno, bili su potrebni vekovi da bi se sa sigurnošću izdvojile i klasificirale različite biljke. Jedan mali doprnos upoznavanju sa lekovitiošću i upotrebom onih biljki koje najčešće srećemo biće i ouaj ATLAS LEKOVITOG BILJA.
Namera naša bila je da saznate o svakoj biljci ono najvažnije: njen izgled, gde se može naći, čemu služi.
I dok je ova knjiga nastajala u svetu je svakako već ueliki broj biljki svrstan u spisak onih koje će biti od velike koristi za medicinu, odnosno za čovekovo zdravlje.
Priroda nudi neiscrpno bogatstvo i neprestano će biti novih saznanja i doprinosa nauci koja brine o očuvanju i produženju života. Za sada, zna se da se u farmaceutskoj industriji za oko 40°/o lekova koriste sirovine biljnog porekla.
Naša zemlja poznata je u svetu po raznovrsnosti lekovitog bilja. Naši travari cenjeni su i danas kada je medicina prihvatila mnoge biljke za koje se dugo smatralo da nisu od izuzetne koristi, jer nisu bile dovoljno ispitane.
Želja nam je da upoznate bar jedan skroman deo blaga koji se nalazi u biljkama i koji nam često bude spasilac života ili povratnik zdravlja, a da ga mi prethodno nismo ni upoznali.
Možda ćemo biti bogatiji za jedno saznanje, a to je već dovoljno da se knjiga nade i u vašem domu.Pogledajte sve od autora: Milovanović, D.
Pogledajte sve od nakladnika: Vlastita naklada, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Ljekovito bilje


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.