Pace, Giuseppe: Atlas gljiva

Autor: Pace, Giuseppe
Šifra: 109-20-2
Izdavač: Prosvjeta, Zagreb; Mladinska knjiga, Ljubljana
Godina izdanja: 1977

Dimenzije: 12,00 x 19,50 cm.
Opseg: 380 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: prisutna su oštećenja na ovitku, unutrašnjost uredna.

Likovna oprema: Ivo Friščić.

Ilustracije: Laura Rosano Maggiora.

Preuzeto s korica:

Ova je knjiga u prvom redu namijenjena ljubiteljima prirode, posebno ljubiteljima gljiva. Mikolozi,ljudi koji se naučno bave proučavanjem gljiva imaju druga, stručnija djela o gljivama.Zbog toga su u knjizi obrađene samo poznatije gljive i one koje se lakše identificiraju. Želimo ovim atlasom dati  ljubitelju gljiva samo stručnu informaciju, a ne učiniti od njega stručnjaka-mikologa. Ljubitelj gljiva, amater, će to i ostati,ali će naučiti da prirodu i gljive u njoj posmatra s veseljem i zanimanjem, s „iskusnim okom“ amatera, ljubitelja, poznavaoca, a nema ništa ljepše od toga.

U atlasu je obrađeno oko 1000 vrsta različitih gljiva iz Evrope, Amerike, Afrike, Dalekog i Bliskog istoka. Od toga je oko 400 spomenuto samo kratko, dok su ostale opisane opširnije s crtežima u boji: klobuka, stručka, u presjeku i sl. Neke poznatije i zanimljivije gljive prikazane su u svim njihovim varijantama, tj. odlikama.

U uvodnom dijelu knjige govori se o gljivama općenito, o gljivama u kuhinji (kuharski recept) i upućuju se gljivari na područja gdje će najlakše naći i kako će najlakše prepoznati jestive gljive i čuvati se otrovnih gljiva.


Pogledajte sve od autora: Pace, Giuseppe
Pogledajte sve od nakladnika: Prosvjeta, Zagreb; Mladinska knjiga, Ljubljana
Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / agronomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno