Početna Knjige Alternativa / samopomoć Astrologija II: matematičke metode i tehnike tumačenja

Astrologija II: matematičke metode i tehnike tumačenja

Autor: Marč, M.; Mekevers, Dž.
Šifra: 386-18-20
Izdavač: Decje novine, Gornji Milanovac
Godina izdanja: 1989

Dimenzije: 16,50 x 23,50 cm.
Opseg: 229 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Najbolji način da se nauči astrologija, knjiga II.

Matematičke metode i tehnike tumačenja.

Autorice: Marion D. March (Marion Marč) i Joan McEvers (Đžoan Mekevers).

Iz Predgovora:

Kao i sva ostala sistemska znanja, astrologiju bi nastavnici trebalo da predaju, a učenici i studenti da uče na logičan i sistematičan način. Mada danas na tržištu postoji mnoštvo knjiga iz oblasti astrologije, među njima sasvim malo onih koje bismo mogli označiti kao priručnike u tom smislu da se mogu koristiti na način na koji naša škola i univerziteti koriste priručnike kao polaznu osnovu za formiranje sistematskog nastavnog kursa. Još je manji broj onih knjiga u kojima ćemo naći i neku vrstu domaćih zadataka i testova. Ova serija knjiga izuzetno dobro zadovoljava sve pomenute potrebe.
Tokom godina imao sam prilike da na delu posmatram autorke ove knjige, da pratim njihov nastavnički rad i da se sam osvedočim koliko brzo njihovi učenici stiču neophodna znanja o astrološkom materijalu predstavljenom u ovoj seriji knjiga. Poznajem njihov metod prezentacije zbog toga što sam i ja sam imao prilike da izlažem gradivo njihovim učenicima. Na mojim časovima se uvek pokazivalo da su njihovi učenici u znatnoj prednosti nad ostalima. Oni lakše uče jer imaju ona neophodna osnovna znanja i istinski su savladali osnove astrologije. Tekstovi koje možete čitati u ovoj seriji knjiga predstavljaju rešenje tajne njihove uspešne nastave - nije tu reč samo o osnovnom materijalu koji možete naći i u mnogim drugim knjigama, već o metodu, načinu i redosledu kojim se gradivo prezentira. Pravi ključ njihovog uspeha jeste način na koji one uključuju učenike u proces učenja. Sigurno je da nije dovoljno da učenik samo sluša i beleži ono što čuje. Mora postojati lična angažovanost, i to kroz valjano smišljene domaće zadatke i testove, ukoliko se želi da se prezentirane činjenice istinski nauče i shvate.


Pogledajte sve od autora: Marč, M.; Mekevers, Dž.
Pogledajte sve od nakladnika: Decje novine, Gornji Milanovac
Pogledajte sve iz područja: Alternativa / samopomoć


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.