Početna Knjige Humanističke znanosti arheologija Antički grad na istočnom Jadranu

Suic, Mate: Antički grad na istočnom Jadranu

Puna knjižarska cijena: 514,00 kn | € 42,47

Naša cijena

320,00 kn
400,00 kn

| € 42,47
€ 53,09

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Vaša ušteda: 194,00 kn | € 25,75

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 20,00 x 27,00 cm.
Opseg: 527 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: kao nova.

2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje.

Brojni tlocrti, planovi, crteži i karte.

Preuzeto:
Antički grad na istočnom Jadranu: dvije imenice (grad, Jadran) i dva pridjeva (antički, istočni). Očito je da tako sročenim naslovom ni izdaleka nećemo odjedanput izraziti sve ono o čemu se u knjizi govori. On još uvijek ne otkriva što znači grad. Mnogo je definicija grada koje se smatraju jasnima, a njihovo značenje opće poznatim. Vidjet ćemo, međutim, da to nije tako. U ovoj knjizi nastoji se imenicu grad protumačiti konkretnije, kroz funkcije antičkoga grada. Pokazat će se da antički grad ima mnogo osobitosti po kojima se bitno razlikuje od gradova drugih perioda i drugih područja. To se ne može postići definicijom nego podrobnom analizom i opisom...? Bez obzira na stajališta o tome može li se ovo djelo smatrati udžbenikom, priručnikom, pomoćnim štivom ili nečim drugim, ni ovomu proširenom izdanju ne možemo odreći da je štivo korisno studiju različitih znanosti i znanstvenih disciplina.

O autoru:
Mate Suić (1915.-2002.) rođen je u Postirama na otoku Braču. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je klasičnu filologiju, arheologiju i povijest staroga vijeka, te doktorirao tezom iz stare povijesti hrvatskih zemalja. Bio je redoviti čaln HAZU. Vodio je velika sustavna istraživanja u Zadru, na otoku Ugljanu, Dugom otoku i na Bribirskoj glavici. Uz velik broj izvornih znanstvenih radova u domaćim i stranim publikacijama objavio je knjige Antički grad na istočnom Jadranu, Zadar u starom vijeku i Odabrani radovi iz stare povijesti Hrvatske. Znanstveni interes M. Suića nije bio ograničen samo na antiku nego je interdisciplinarnim istraživanjima povezivao razdoblja od prapovijesti do hrvatskog srednjovjekovlja. Posebno se bavio pitanjima kontinuiteta grada i urbane kulture. U tom je smislu i osobita vrijednost drugog izdanja njegova kapitalnog djela o antičkom gradu na istočnom Jadranu.Pogledajte sve od autora: Suic, Mate
Pogledajte sve od nakladnika: Golden marketing, Zagreb; Tehnička knjiga, Zagreb; Institut za arheologiju, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / arheologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.