Horvat, Josip: Ante Starčević

Autor: Horvat, Josip
Šifra: 882-20-21
Izdavač: Nakladni zavod Matice Hrvatske, Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 388 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično

Kulturno-povijesna slika.

Hrvatske povjesnice.

S ovitka:

Ante Starčević (1823-1896) jedna je od najvećih i najzaslužnijih osoba sveukupne hrvatske političke povijesti. Njegova misao, pravaška misao, i danas je nazočna u hrvatskom političkom životu. »Ja ne razumijem što hoće da kažu oni koji vele da Kraljevina Hrvatska, kraljevina pet stoljeća prkosivša Istoku i Zapadu, ne može sama o sebi neodvisna stajati« - kaže Starčević. O političaru i piscu Anti Starčeviću i njegovu djelu napisani su brojni članci, studije, pa i monografije iz pera njegovih sljedbenika i slavitelja, ali i iz pera njegovih osporavatelja i protivnika. »Kulturno-povijesna slika« o Anti Starčeviću kojoj je autor poznati hrvatski publicist Josip Horvat, (1896 - 1968) zasigurno je do sada najpotpunija, najcjelovitija monografija o »Ocu Domovine«, kako su Starčevića nazvali njegovi sljedbenici. Horvat, vrstan stilist, pisac koji umije pobuditi pozornost i znatiželju čitatelja, prati cijeli Starčevićev životni put, no istodobno daje pregled hrvatske političke povijesti tijekom 19. stoljeća, osobito druge polovice, kada Starčević igra središnju ulogu u hrvatskoj opoziciji, stvarajući temelje moderne nacionalne samosvijesti u Hrvata.


Pogledajte sve od autora: Horvat, Josip
Pogledajte sve od nakladnika: Nakladni zavod Matice Hrvatske, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.