Početna Knjige Medicinske znanosti veterina Anatomija domaćih sisavaca

Mladen Zobundžija et al. (urednici): Anatomija domaćih sisavaca

Autor: Mladen Zobundžija et al. (urednici)
Šifra: 1084-19-3
Izdavač: Naklada Slap, Jastrebarsko
Godina izdanja: 2009

Puna knjižarska cijena: 1.680,00 kn

Naša cijena

1.200,00 kn

Vaša ušteda: 480,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 23,00 x 31,50 cm.
Opseg: 805 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: kao nova.

Udžbenik i atlas u boji za studente i praktičare.

Treće, prerađeno i prošireno njemačko izdanje.

Prvo hrvatsko izdanje.

1079 slika, od čega 588 fotografija u boji, 61 crno-bijela fotografija, 430 crteža i 51 tablica.

Urednici hrvatskog izdanja: Mladen Zobundžija, Krešimir Babić i Vesna Gjurčević Kantura.

Preuzeto s korica knjige:


"Anatomija domaćih sisavaca", udžbenik i atlas u boji za studente i praktičare koji su napisali i priredili H. E. Konig i H. G. Liebich, uz suradnju većeg broja poznatih veterinarskih anatoma Europe, vrijedno je, opsežno i bogato ilustrirano djelo u kojem se na vrlo pristupačan način opisuje grada domaćih sisavaca. Kao i brojne druge anatomije i ova je podijeljena na uobičajena poglavlja. Na početku je dan kratak povijesni prikaz veterinarske anatomije u okviru povijesti medicine, zajedno s općom anatomijom. U sljedeća četiri poglavlja obrađen je sustav za kretanje i to posebno za glavu i vrat, za trup te za prsni i zdjelični ud. U svakom od spomenutih poglavlja obrađene su najprije kosti, potom zglobovi s ligamentima i drugim tvorbama te mišići. Uz mišiće navedena je vaskularizacija i inervacija. Posebno je naglašena primijenjena anatomija, tj. naznačena su mjesta pristupa u zglobove, tetivne ovojnice i u sinovijalne vrećice te posljedice bolesti nekih mišića ili paralize živaca. Završni dio lokomotornog sustava je poglavlje "Statika i dinamika", u kojem se daje pregled statičkih uređaja tijela i načina kretanja, prvenstveno u konja

Daljnja poglavlja opisuju organske sustave uobičajenim redoslijedom: probavni, dišni, mokraćni, muški i ženski spolni organi pa potom endokrine žlijezde, krvožilni sustav, živčani sustav, osjetilo vida i osjetilo sluha te koža i kožne tvorevine. Završno poglavlje prikazuje kliničku i topografsku anatomiju.

- Osnovni koncept uključuje činjenice o građi i funkciji lokomotornog sustava i unutarnjih organa domaćih životinja, pokazavši njihovu blisku vezu s cirkulacijom i živčanim sustavom. Naglasak također stavljen na limfni i endokrini sustav te na osjetne organe, kožu i kožne dodatke.

- Pažljiva dopuna velikim brojem polushematskih ilustracija i fotografija u boji daje tekstu didaktičku perspektivu, koja pridonosi uživanju u morfologiji.

- Moderno zamišljene i brojne novooblikovane shematske ilustracije značajno pridonose opisu anatomskog materijala.

- Velika je pažnja posvećena kombiniranju didaktičkog karaktera udžbenika s informativnim karakterom atlasa u boji.

- Rječnik specijalnih anatomskih izraza, opsežan indeks pojmova s odgovarajućim referencama velik broj tablica pomažu u korištenju knjige."Pogledajte sve od autora: Mladen Zobundžija et al. (urednici)
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Slap, Jastrebarsko
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / veterina


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno