Krmpotić-Nemanić, J.; Marušić, A.: Anatomija čovjeka

Autor: Krmpotić-Nemanić, J.; Marušić, A.
Šifra: 435-20-1
Izdavač: Medicinska naklada, Zagreb
Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 21,50 x 27,50 cm.
Opseg: 665 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro; uvez popravljen.

Autorice: Jelena Krmpotić-Nemanić, Ana Marušić.

2., korigirano izdanje.

Biblioteka Sveučilišni udžbenici.

Udžbenik se temelji na tradiciji anatomskih udžbenika u Hrvatskoj, posebice na čuvenoj knjizi prof. Drage Perovića, koja je učila mnoge generacije studenata te službenom anatomskom udžbeniku Zagrebačkog sveučilišta akademkinje Jelene Krmpotić-Nemanić.

Drugo, obnovljeno izdanje udžbenika iz anatomije donosi nekoliko novosti. Dosadašnja dva dijela sabrana su u jedinstvenu knjigu. Knjiga ima tvrdi uvez, kako bi studentu dulje služila na svakom mjestu - predavaonici, vježbaonici, klupi u parku i tramvaju, ležaju u sobi. Najvažnija novost su 102 nove edukacijske sheme, tako da ih u knjizi sada ima 155! Slike su nešto povećale obujam knjige, ali ne i količinu gradiva jer su još neki dijelovi stavljeni u sitno pisani tekst, koji nije obvezno gradivo za ispit iz anatomije. Vise se ne pozivamo na slike iz Sobottinog i Platzerovog atlasa. Danas student može izabrati između nekoliko izvrsnih atlasa: Sobottinog detaljnog i temeljitog, Platzerovog džepnog anatomskog repetitorija, Netterovog umjetničkog atlasa, te Rohanovog atlasa fotografske anatomije. Crteži u knjizi su sheme koji studentu pomažu razumjeti principe građe pojedinih anatomskih tvorbi i odnosa među njima. Crteže su urednice izradile uz pomoć izvrsnih stručnjaka: tvrtke Kastrapeli, čiji su stručnjaci vjerno elektronički obradili naše rukom crtane sheme, i gospodina Siniše Kovačevića, akademskog slikara iz Zagreba, koji je nacrtao nekoliko izuzetih umjetničkih anatomskih crteža. U novo izdanje smo uključili još nekoliko vrsnih crteža pokojne akademske slikarice Edite Schubert iz prethodnog udžbenika Jelene Krmpotić-Nemanić. Jezične savjete je opet velikodušno dala urednica Medicinske naklade, Anđa RaiČ, koja nam je riješila sve nedoumice hrvatskog anatomskog nazivlja.
Latinski su nazivi, prema službenom anatomskom nazivlju, otisnuti deblje, kako bi ih studenti lako uočili i brže zapamtili. Latinski nazivi koji se često rabe, posebice u kliničkoj praksi, a koji nisu više dio službenog nazivlja, označeni su običnim kosim slovima.


Pogledajte sve od autora: Krmpotić-Nemanić, J.; Marušić, A.
Pogledajte sve od nakladnika: Medicinska naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / medicina - stručna literatura


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno