Početna Knjige Državna matura / prijemni ispiti Analiza 555 zadataka iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi

Doračić, T.; Togonal, M.: Analiza 555 zadataka iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi

Autor: Doračić, T.; Togonal, M.
Šifra: 717-19-34
Izdavač: Alfa, Zagreb
Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 22,50 x 27,50 cm.
Opseg: 215 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Autorice: Tatjana Doračić, Marijana Togonal.

O knjizi:
Priručnik za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika namijenjen je učenicima gimnazija i strukovnih škola koji se pripremaju za državnu maturu - za višu i osnovnu razinu.

Njegova je osobitost u tome što autorice analiziraju jezična pitanja s dosadašnjih državnih matura, ojašnjavaju odgovore i oblikuju nova pitanja kojima učenik ponavlja jezične pojmove i sadržaje.

Priručnik ima pet cjelina: Pravopis usklađen s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje), Fonetika i fonologija, Morfologija, Sintaksa i Leksikologija. Ukupno je 555 pitanja koja obuhvaćaju pojmove i sadržaje koje je, prema Ispitnom katalogu iz Hrvatskoga jezika, potrebno znati za državnu maturu.

U priručniku je i kôd za pristup mrežnoj stranici (www.hrvatski.alfa.hr) na kojoj se nalazi e-knjiga Pregled povijesti književnosti (pregled književnopovijesnih razdoblja, pisaca i njihvoih djela: od književnosti starih naroda do postmodernizma) s kratkim filmovima i kvizovima za provjeru znanja. Rješavajući kvizove, učenik odmah dobiva povratnu informaciju o točnosti svojih odgovora, a kratki filmovi omogućuju mu lakše usvajanje književnopovijestnih sadržaja.


Pogledajte sve od autora: Doračić, T.; Togonal, M.
Pogledajte sve od nakladnika: Alfa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Državna matura / prijemni ispiti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno