Cvrtila, Dragutin (prijevod): Alergenske biljke

Autor: Cvrtila, Dragutin (prijevod)
Šifra: 184-23-3
Izdavač: Pharmacia, Jugoslavija
Godina izdanja: 1984

Dimenzije: 15,50 x 21,50 cm.
Opseg: 168 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni.
Stanje knjige: odlično; na predlistu prisutna posveta uredno prekrivena korektorom u traci.

Bogato opremljeno ilustracijama u boji na tablama.

Uvod:
Za izdavanje drugog izdanja ove knjige - izmijenjene i proširene - postoje dva važna razloga, a to su ohrabrujuća, povoljna reakcija na prvo izdanje ove knjige od liječnika koji se bave alergijskim bolestima te značajno povećanje broja novih peludnih (polenskih) alergenskih diskova unutar Phadebas RAST ®/Phadezym RAST® niza alergena.
Također, namjera je ove knjige da pouči pacijente, s nadom da će se onima koji pate od peludnih alergija život učiniti lakšim. Kao i u prvom izdanju, tekst je napisan u suradnji s Botaničkim institutom Sveučilišta u Uppsali, Švedska, sprof. O. Nilsson-om, dok je ilustracije izradio L. Agelii, Gothenburg, Švedska.
Knjiga sadrži crteže i opise svih alergenskih biljaka koje se nalaze u Phadebas RAST/Phadezym RAST alergen-skom nizu (trave, korovi i drveće). Nadalje, uključenje dio koji se odnosi na tvrtku Alergon AB, podružnicu koja je isporučilac sirovog materijala za alergene.
Budući da su alergeni u Phadebas RAST/Phadezym RAST sistemu odabrani tako da pokriju stoje moguće više geografskih područja, ovdje se neće naći lokalne, srodne vrste koje se mogu ponešto razlikovati. Namjera ove knjige nije opisivanje svih srodnih vrsta.
Za detaljnije informacije koje se odnose na »kros-reakcije« (u tekstu je zadržan naš izgovor izvornog oblika »cross-reaction«, jer je prihvaćen i udomaćen u stručnoj terminologiji, inače pojam označava raskrižnu, unakrsnu reakciju - op. prev.) treba pogledati u knjigu »Botanical relations and immunological cross-reactions inpolen alergy« prof. L. Ymana (može se dobiti od tvrtke Pharmacia AB, Uppsala ili preko njenog najbližeg predstavnika).
Nadamo se da ove informacije i način na koji su prikazane neće samo unaprijediti dijagnozu i terapiju peludnih alergija, već će također liječnicima i pomoći da budu uspješniji u identificiranju i tretiranju alergijskih bolesti općenito.


Pogledajte sve od autora: Cvrtila, Dragutin (prijevod)
Pogledajte sve od nakladnika: Pharmacia, Jugoslavija
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / biologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.