Sheldrick, Daphne: Afrička ljubavna priča

Autor: Sheldrick, Daphne
Šifra: 295-22-6
Izdavač: Dvostruka duga, Čakovec
Godina izdanja: 2013

Puna knjižarska cijena: € 110,00

Naša cijena

€ 5,64
€ 11,28

Vaša ušteda: € 104,36

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,50 x 21,00 cm.
Opseg: 391 stranica.
Uvez: meki, plastificirani s preklopom.
Stanje knjige: gotovo kao nova.

Preuzeto:

Kao djevojčica od četiri godine Daphne Sheldrick pomogla je othraniti jedno siroče antilope i već je tada znala što bi željela raditi u životu. U to vrijeme u Keniji je živjelo četiri milijuna ljudi. Danas je Kenija na prekretnici s brzo rastućom populacijom od četrdeset milijuna ljudi, a odnosi sa zajednicom divljih životinja su napetiji nego ikada prije. Ova knjiga je priča o ženi koja se čitavog života borila za očuvanje divljih životinja Kenije za buduće naraštaje. To je priča o životinjama poput slonice Eleanor koja je bila među prvim životinjama koje je Daphne Sheldrick othranila i koja je u odrasloj dobi postala vođa vlastitog krda sačinjenog od siročadi slonova. To je i priča o borbi protiv krivolova, o borbi protiv masovnog odstrijela slonova i o neumornom lobiranju Daphne Sheldrick za zabranu trgovine slonovačom. Konačno, to je sjetna pripovjed o njezinom pokojnom suprugu Davidu Sheldricku koji je upravljao Nacionalnim parkom Tsavo 1950-ih i 1960-ih godina. On se bavio pionirskim radom kojim je pokazao da su slonovi inteligentna i društvena bića. Njegovo naslijeđe i dalje živi u obliku dobrotvorne organizacije David Sheldrick Wildlife Trust koja djeluje na temelju njegovih postignuća i mudrosti.


Pogledajte sve od autora: Sheldrick, Daphne
Pogledajte sve od nakladnika: Dvostruka duga, Čakovec
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.