Twain, Mark: 7 godina pustolovina I-II

Autor: Twain, Mark
Šifra: 802-20-5
Izdavač: Matica Hrvatska, Zagreb
Godina izdanja: 1964

Dimenzije: 13,00 x 19,00 cm.
Opseg: 494 stranice u dva sveska.
Uvez: tvrdi, platneni; s reljefnim tiskom na hrptu i koricama.
Stanje knjige: s patinom vremena; na predlistu prisutan potpis kemijskom olovkom.

Izabrana djela Marka Twaina.

Preveo: Vladimir Babić.

Ova knjiga je samo prikaz vlastitih doživljaja, a nije nikakva izmišljena povijest ili filozofska rasprava. To su zapisi o nekoliko godina lutanja punih raznolikosti, a svrha im je više da čitaocu kad se odmara od posla pribave prijatnu dokolicu nego da ga rastuže metafizikom ili mu dosade naukom. Ipak ima u toj knjizi i korisnih podataka, podataka o zanimljivom razdoblju u povijesti Divljeg zapada o kome nisz napisali nijednu knjigu oni ljudi koji su lično bili u tom području i rođenim očima gledali šro se događalo u to vrijeme. Mislim na postanak, razvoj i vrhunac srebrne groznice u Nevadi - one, u mnogom pogledu, čudne epizode i jedne u svojoj neobičnoj koja će se po svoj prilici u njoj i dogoditi. Jest, sve u svemu, u ovoj knjizi ima prilično mnogo podataka. To mi je jako žao, ali tu ja nisam mogao ništa da učinim: podaci, rekao bih, sami od sebe izviru iz mene, kao što se miomiris diže iz ružina ulja. Ponekad mi se činilo da bih dao sve na svijetu kad bih mogao zadržati činjenice, ali nisam mogao. Što više sužavam svoje izvore i što se više stežem, sve više probija iz mene mudrost. I zato mogu tražiti od čitaoca samo da bude blag prema meni, a ne da me opravdava.
Pisac


Pogledajte sve od autora: Twain, Mark
Pogledajte sve od nakladnika: Matica Hrvatska, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.